romeo en julia, natuurtheater de kersouwe, theatergroep de kersouwe

DE COLLECTIEVE FLOW VAN DE KERSOUWE

door / 0 reacties / 273 weergaves / dinsdag 11 april 2017

Theatergroep de Kersouwe speelt dit jaar een bijzondere ‘rauwe’ en ‘hippe’ versie van Shakespeares Romeo & Julia: een klassiek verhaal over een onmogelijke liefde tussen twee jonge mensen versterkt door de wereld om hen heen.

Wat mij altijd opvalt als ik een stuk van Shakespeare mag aanschouwen, is hoe makkelijk het is om je met de karakters te identificeren. De verhalen mogen dan wel eeuwen geleden zijn opgetekend, ze hebben universele waarde. Je wordt razendsnel meegezogen in de emoties op het podium en voelt een sterk medeleven dat als een soort van collectieve pijn door de zaal lijkt te worden gedragen.

Van een dergelijke collectieve pijn is bij Theatergroep de Kersouwe gelukkig niets te merken. De voorbereidingen voor de première (die over iets meer dan vier maanden alweer voor de deur staat!) zijn in volle gang en er hangt een magisch mooie energie.

De regisseuse straalt een en al vertrouwen uit. De spelers durven steeds verder te gaan in het tonen van hun emoties. De choreografe brengt iedereen vol passie de meest prachtige bewegingen bij. De muzikaal leider geeft een heel eigen geluid aan het geheel. De bouwploeg is flink op gang met een wel heel bijzonder decor. De techniekploeg kiest voor uitdagende technieken die niet eerder in een openluchttheater zijn vertoond. Het kostuumteam daagt zichzelf steeds verder uit om buiten de box te denken. De grime-dames maken prachtige kunstwerkjes als waren het schilderijen. Het PR-team heeft zich tot doel gesteld om offline en online op unieke wijze te verbinden. En de productieleiding stuurt met onzichtbare hand daar waar nodig kleine beetjes bij.

Geen collectieve pijn dus maar een collectieve ‘flow’ die iedereen lijkt op te tillen naar grotere hoogtes. En dat alles met als bindmiddel het tragische liefdesverhaal van Shakespeare die hiermee uitdagend lijkt te reflecteren op wat we anno nu vrijwel dagelijks als nieuws over ons heen krijgen: de vaak onbegrijpelijke manoeuvres van machthebbers en hun aanhangers en het geweld dat hierdoor wordt veroorzaakt.

Bij de Kersouwe geloven we niet in macht en tweestrijd en kiezen we liever voor vertrouwen en verbinding. Het is een veilige plek op een prachtige locatie weg van drukte en gedoe. Een plek waar iedereen van harte welkom is. Kom jij ook naar een van die mooie zomeravonden om heerlijk zorgeloos te genieten? De kaartverkoop start op 15 april!

Wendy Geurkink, Kersouwenaar

 

Your Commment

Email (will not be published)