img_3899

Grafitti, rap en tweestrijd: #romeo@julia is een tijdloze klassieker in een moderne jas

door / Reacties staat uit voor Grafitti, rap en tweestrijd: #romeo@julia is een tijdloze klassieker in een moderne jas / 153 weergaves / woensdag 9 augustus 2017

 

HEESWIJK – Theatergroep de Kersouwe speelt dit jaar #romeo@julia, een bijzondere versie van Shakespeares tragedie over de onmogelijke liefde tussen Romeo Montecchi en Julia Capuletti.  Maak je dus op voor een energieke voorstelling die jong en oud zal beroeren (8+)! De première vindt plaats op zondagmiddag 20 augustus om 14:30 uur.

In het beroemdste verhaal uit de theatergeschiedenis staat niet alleen de liefde maar ook de strijd tussen twee families centraal. Door het verhaal te plaatsen in de digitale wereld anno nu ontstaat een verrassend spel met een unieke rauwheid waarin tweestrijd en verbinding als centrale boodschappen worden ‘uitgespuugd’ door spelers, muzikanten en decorstukken.

Regisseur Anneke Schröder liet zich voor deze productie inspireren door het werk van Alexa Meade, die levende kunstwerken maakt door echte mensen van vlees en bloed te beschilderen. Dat levert een krachtig beeld op waarin de intimiteit tussen Romeo en Julia prettig contrasteert.

Overige data en tijden:

  • Vrijdag 25 augustus (20:30 uur)
  • Zondag 27 augustus (14:30 uur)
  • Vrijdag 1 september (20:30 uur)
  • Zondag 3 september (14:30 uur)
  • Vrijdag 8 september (20:30 uur)
  • Zondag 10 september (14:30 uur)

De voorstelling van 27 augustus is ook toegankelijkheid voor doven en slechthorenden, deze voorstelling wordt getolkt door een tolk die gespecialiseerd is in het vertalen van theatervoorstellingen naar gebarentaal. Hierbij wordt niet alleen de spraak vertaald, maar ook de muziek, het volume en de emotie en sfeer die hierdoor ontstaan. Een combinatie van handen (gebaren), lichaamshouding en mimiek maken het beeld compleet.

Kaarten a € 11,50