Theatergroep de Kersouwe

Een hemels stuk voor duivelse dilemma’s.

Theatergroep de Kersouwe speelt Lucifer, een vervolg op maar in niets te vergelijken met het legendarische stuk van Vondel. De hemel is een uitgebluste zakelijke bureaucratie en Lucifer grijpt zijn kans om de met een burn-out kampende opperaartsengel Gabriel te laten inzien dat de mensheid geprogrammeerd is zichzelf kapot te maken en nooit zal leren van zijn fouten. Een opstand in de hemel is het gevolg.

Het stuk combineert zwartgalligheid en sadisme met absurdisme en cynisme en speelt met zaken die ‘net niet lijken te kloppen’. Onder de depressieve laag gloort de hoop gerepresenteerd door Lin, een jonge journaliste die na haar dood als stagiaire in de hemel op zoek gaat naar de waarheid. Het stuk prikkelt de moraal en maakt duidelijk dat het tijd is voor nieuwe antwoorden op nieuwe vragen, iets waar jong en oud zich in zal herkennen. De regie is in handen van Rowdy Pelgrim die met Lucifer zijn debuut maakt in de Kersouwe. 

Bekijk hier alvast de trailer!

De première vindt plaats op zondagmiddag 12 augustus. De voorstelling wordt tevens gespeeld op 17 augustus (avond), 19 augustus (middag), 24 augustus (avond), 26 augustus (middag), 31 augustus (avond) en 2 september (middag).

NIEUW TALENT WELKOM

Spelers, muzikanten, decorbouwers of kostuumnaaisters die volgend seizoen mee willen doen: gebruik dit formulier om je aan te melden.