img_0092

De puntjes op de i, première ‘Lang en gelukkig, maar dan anders’ in aantocht

door / 0 reacties / 162 weergaves / woensdag 7 augustus 2019

Blog 4 | Lang en Gelukkig maar dan anders door Theatergroep Kersouwe

Met een gebruinde huid, nieuwe energie en een enorme dosis plezier gaat het Kersouweteam weer aan de slag. De zomervakantie zit erop. Tijd om de puntjes op de i te zetten voor de hilarische voorstelling ‘Lang en Gelukkig, maar dan anders’. De première staat voor de deur.

Terwijl spelers teksten doornemen, kledingstukken passen en decorelementen uitproberen, zijn ook andere vrijwilligers hard aan het werk. De tribune moet geveegd, muntjes geschrobd en de frisdrank klaargezet. Over een week wanen theaterbezoekers zich in de wondere wereld van de Kersouwe-sprookjesmix. Op het theater zijn de voorbereidingen in volle gang.

Een week lang wordt er iedere dag gerepeteerd. Het hoogtepunt is de première op zondagmiddag. Een bijzondere tijd waarin de groep closer wordt en de voorstelling met het uur mooier, scherper en grappiger. Dat is het bijzondere aan theater maken. Een half jaar lang wordt er samen gewerkt naar het ultieme doel, een stralende voorstelling.

Dit jaar speelt de voorstelling zich af op camping De Mossel. Het Kersouwepodium is getransformeerd naar een heus campingterrein inclusief zwembad en slagboom met bewaking. Een plek waar jong en oud samenkomen, uitrusten, grapjes maken en avonturen beleven. Waar hevige liefdes en heftige ruzies ontstaan.

Het is een enorm cliché maar zonder vrijwilligers is er geen voorstelling. Enthousiaste spelers, maar ook barmedewerkers, coupeuses, decorbouwers, en technici… zonder hen zou ‘Lang en Gelukkig, maar dan anders’ niet zo lang en zeker niet zo gelukkig zijn.

Auteur: Linda Bak
Foto: Bart Hellings

Dit blog is de vierde in een reeks ter voorbereiding op de Kersouwe productie ‘Lang en Gelukkig | maar dan anders’ die komende zomer bij Natuurtheater De Kersouwe wordt uitgevoerd. Speeldata en andere informatie over deze productie vind je via deze link.

Your Commment

Email (will not be published)