romeojulia-premiere

#romeo@julia is rauw, raak en roerend

door / 0 reacties / 661 weergaves / maandag 21 augustus 2017

Op zondagmiddag 20 augustus was het zover: de première van #romeo@julia. Vanuit een grondtoon aangevuld met ‘social’ geluiden luiden de muzikanten organisch het startschot in. De Capuletti en Montechi komen al ruziënd op, het gaat er heftig aan toe. Het is direct rauw en raak.

Kolossale groepsscenes worden afgewisseld door intieme momenten, zowel in spel als in zang. De choreografie werkt prachtig aanvullend. Alles wordt gegeven, er wordt gevochten, gefeest, gelachen en gehuild. Je komt ogen en oren te kort om alles in je op te nemen.

Mercutio, gespeeld door Rick Hooijberg, overtuigt als vileine onruststoker. Met de brute energie van Tybalt, een rol van Hans Kenens, als perfecte tegenhanger. Julia wordt prachtig vertolkt door Anouk Steenbakkers, ze is stoer en ogenschijnlijk ongenaakbaar. Haar wanhoop is zeer geloofwaardig. Piet Basemans zet de rol van Romeo kwetsbaar en ietwat naïef neer, waardoor je hem direct in je hart sluit. Menig meisje zal vast en zeker weg zwijmelen bij zijn sportieve looks.

Het ensemble dat ‘de wereld’ vertolkt en ook decor, kostuums en grime voegen veel toe. Samen creëren ze een zeer krachtig beeld waarmee de intimiteit tussen Romeo en Julia prettig contrasteert. De ontluikende liefde die zo tragisch eindigt, zet de wereld uiteindelijk aan het denken. De liefde overwint, maar daarvoor is heel wat opgeofferd. We kunnen allemaal helden zijn door vanuit liefde te handelen, maar kiezen veel te vaak de ‘donkere’ weg vanuit door angst gedreven haat. Een boodschap die aankomt en resoneert met de actualiteit.

Met #romeo@julia zet Anneke Schröder haar laatste Kersouwe-productie neer. Ze mag trots zijn: de productie staat als een huis en boeit van begin tot einde!

De voorstelling wordt nog gespeeld op vrijdag 25 augustus (20:30 uur), zondag 27 augustus (14:30 uur), vrijdag 1 september (20:30 uur), zondag 3 september (14:30 uur), vrijdag 8 september (20:30 uur) en zondag 10 september (14:30 uur). De voorstelling van 27 augustus is dankzij een gebarentolk ook toegankelijkheid voor doven en slechthorenden.

Bestel hier je kaarten

 

Your Commment

Email (will not be published)