kersouweregisseur-rodwy-pelgrim

Lucifer, een voorstelling over goed en kwaad in de openlucht

door / 0 reacties / 525 weergaves / dinsdag 31 juli 2018

Dilemma’s voor regisseur en publiek

Mag je de wet overtreden wanneer jij denkt dat je daarboven staat? En mag je verdorven dingen doen voor de goede zaak? Met deze vragen hield regisseur Rowdy Pelgrim zich de afgelopen maanden bezig tijdens het maken van de voorstelling Lucifer. De kersverse Kersouweregisseur stond voor talrijke keuze’s en zet uiteindelijk ‘een hemels stuk vol duivelse dilemma’s’ op de planken. Hij regisseert voor het eerst in de openlucht.

“Het is heel leuk, maar er zitten ook uitdagingen in. Je kunt bijvoorbeeld niet zoveel doen met licht en moet bepaalde dingen dus op een andere manier oplossen.” Na een interessant repetitieproces met veel puzzelen en proberen, iets wat altijd het geval is in het theater, is Lucifer nu bijna klaar voor het grote publiek.

“De voorstelling gaat over goed en kwaad, over de verdorvenheid van de wereld en de hogere machten. En of dit niet gewoon menselijk is. Dat de mens niet altijd goed of slecht is maar zich juist daar tussenin beweegt.” Een diepere boodschap neergezet door middel van interessante scènes en passende muziek gespeeld door een live band. “De muziek reflecteert op wat je ziet, of op wat er nog gaat komen. Bovendien zorgt het voor een mooi geheel. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om te komen kijken en luisteren!”

De première van Lucifer is op zondag 12 augustus. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

De voorstelling wordt tevens gespeeld op 17 augustus (avond), 19 augustus (middag, mét gebarentolk), 24 augustus (avond), 26 augustus (middag), 31 augustus (avond) en 2 september (middag).

Your Commment

Email (will not be published)