img_6070

Samenspel tussen voor en achter de schermen

door / 0 reacties / 109 weergaves / zaterdag 13 april 2019

Blog 2 | Lang en Gelukkig maar dan anders door Theatergroep Kersouwe

Een theatervoorstelling is een geheel van disciplines, vakmensen die ieder op hun eigen manier bijdragen aan het geheel. Volledig op elkaar bouwend en vertrouwend gaat het seizoen van start. Één voor allen en allen voor één!

 

Bouwtekeningen, moodboards en patronen voor kleding, een explosie van ideeën knalt door het theater. Na de winter heeft iedereen zin in een nieuw seizoen. Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Alles is nog mogelijk. De invulling van de voorstelling is nog helemaal open.

 

Timmeren en schroeven. Na het compleet maken van het bouwplan, kan de decorploeg beginnen. Al snel worden de eerste steigers, houten constructies en stenen muurtjes neergezet. Die mannen en vrouwen lullen niet, die bouwen. Spijkers met koppen slaan. Samenwerken is de sleutel voor een mooi decor.

 

Knippen en knopen. Ook op de zolder van het spelershuis wordt hard gewerkt. De moordboards hangen aan de muur, stijlen en kleuren worden besproken en de eerste broeken, jurken en jassen worden gemaakt. Een gezellig samenkomen van een hechte groep dames. Ieder met een eigen kracht in het team. Zo is ook de kleding die zij neerzetten. Ieder op zich mooie kostuums, maar ook een prachtig totaalplaatje.

 

Langzaam krijgt de voorstelling vorm. Kunnen de eerste spelers met een passend kostuum spelen,  zijn de eerste decorstukken klaar voor gebruik en komen de eerste rekwistieten uit de kast. Het belooft een mooie zomer te worden.

Auteur: Linda Bak
Foto: Bart Hellings

Dit blog is de tweede in een reeks ter voorbereiding op de Kersouwe productie ‘Lang en Gelukkig | maar dan anders’ die komende zomer bij Natuurtheater De Kersouwe wordt uitgevoerd. Speeldata en andere informatie over deze productie vind je via deze link

Your Commment

Email (will not be published)