theatergroep kersouwe

Theater maken is vallen en opstaan, voorstelling ‘Lang en Gelukkig, maar dan anders’ krijgt vorm

door / 0 reacties / 330 weergaves / dinsdag 28 mei 2019

Blog 3 | Lang en Gelukkig maar dan anders door Theatergroep Kersouwe

“Leren door te doen.” Dat is de sleutelslogan tijdens het repetitieproces van de voorstelling ‘Lang en Gelukkig, maar dan anders’. Tekst leren, scenes neerzetten en oefenen, heel vaak oefenen. “Opnieuw”, is een woord dat vaak klinkt in het theater. Terwijl het decor wordt gebouwd, de kostuums vermaakt en de schoenen gepast, krijgen de scenes vorm.

 

Onhandige hoeden, pakken of jurken. Dat hoort er allemaal bij. Oefenen, oefenen, oefenen. Af en toe struikelen, vloeken of giechelen. Een voorstelling maak je met vallen en opstaan, soms letterlijk. Alles voor de voorstelling. “Gewoon spelen”, de regisseur wil het horen, zien en voelen. Het samenspel tussen de spelers wordt als maar beter.

 

Veranderingen. “Dit gaan we toch anders doen”, ook een bekende zin van de regisseur. Toch een andere opkomst, toch een andere tekst of toch een ander rekwisiet. Spelers moeten flexibel zijn, meebewegen. Alles voor het resultaat, een grappige voorstelling voor jong en oud.

 

Na avonden lang repeteren in het Kersouwebos zijn de grapjes voor de spelers niet meer leuk, zij hebben het inmiddels te vaak gehoord. Voor het publiek wordt het des te leuker. De emoties kloppen, de vaart komt erin en de acteurs zijn op elkaar ingespeeld. Ook de zon laat zich steeds vaker zien. Een mooie en humoristische zomer in de Kersouwe staat voor de deur.

 

Auteur: Linda Bak
Foto: Bart Hellings

Dit blog is de derde in een reeks ter voorbereiding op de Kersouwe productie ‘Lang en Gelukkig | maar dan anders’ die komende zomer bij Natuurtheater De Kersouwe wordt uitgevoerd. Speeldata en andere informatie over deze productie vind je via deze link

Your Commment

Email (will not be published)