try-out_mg_0601

Een voorstelling maak je samen

door / 0 reacties / 265 weergaves / woensdag 30 augustus 2017

Applaus, een staande ovatie. Bezwete handen houden elkaar vast. Een knipoog hier, een lachje daar. Een diepe buiging en een dikke knuffel. De eerste drie voorstellingen zitten erop.

Een goede voorstelling neerzetten, dat is het gezamenlijke doel. Ruim een half jaar samen bouwen aan iets moois. Steen voor steen, stap voor stap op naar de weken waarin de voorstellingen plaatsvinden. ‘Samen sta je sterk’ is een uitspraak die zeker van toepassing is op de Kersouwe. Een voorstelling maak je samen, iedereen is belangrijk. Dat klinkt heel cliché, maar het is wel de waarheid. Achter de schermen lopen misschien nog wel meer mensen rond dan op het toneel. Allemaal hebben zij een taak die bijdraagt aan het succes van de voorstelling.

De ontlading was dan ook groot vorige week na de première. Het is gelukt, de voorstelling staat en het publiek heeft genoten. Tijd voor een hapje en een drankje, een feestje om het succes te vieren. Die feestjes en borrels na repetities en voorstellingen, zijn de momenten waar de goede samenwerkingen beginnen, de banden ontstaan. Ongedwongen lachen, plezier maken, of huilen en een goed gesprek voeren, het kan allemaal. Voor iedereen is er een plekje. Even de zorgen van thuis vergeten en samen werken aan iets moois. Even los van de gedragsnormen en andere etiketten waar je in het dagelijks leven aan moet voldoen. Gewoon lekker jezelf zijn.

Dat is ook terug te zien in de voorstelling #romeo@julia. De Kersouwe heeft deze klassieker in een nieuw jasje gestoken. Geen standaard kostuums en pruiken, maar op zoek naar nieuwe kanten en andere interpretaties van het verhaal. Eigentijds en rauw, maar ook ontroerend: het klassieke verhaal past helemaal in de tijd van nu. Nog te zien op 1, 3, 8 en 10 september. Bestel hier je kaarten

Door Linda Bak, Kersouwenaar

Your Commment

Email (will not be published)