lieverlee201700399

3 JS, Pater Moeskroen, The Wetnecks en meer € 25,00

zaterdag 24 Jun 2017 19:00

Zaterdag 24 juni heropende De Kersouwe in samenwerking met de gastheren Pater Moeskroen, voor de 4e maal haar deuren voor het ‘Lieverlee Festival’. Het festival presenteerde haar bezoekers, in een ontspannen en feestelijk sfeer, een verrassende mix van nederpop, muziektheater en feest voor jong en oud!

Dit jaar op het programma:  3JS, PATER MOESKROEN, THE WETNECKS, BLUEGRASS BOOGIEMEN, BJORN VAN DER DOELEN, LUCKY BRASSTARDS EN MARKTKOOPMAN!

Zin in meer zomerse muziek? 

Kom dan 7 juli naar Summer of Love. Leo Blokhuis met zang van Frank Lammers, Pablo van der Poel (DeWolff), Tim Knol, Anne Soldaat, Jeangu Macrooy, Janne Schra, Yorick van Norden, Tenfold, Donald Madjid en Dandelion.

De artiesten op het Lieverlee Festival:

3JS
Met de 3JS komt er een top-act, naar het vorig jaar uitverkochte festival. De Volendamse topmuzikanten brengen subtiliteit en aanstekelijkheid wat ze maakt tot de drie koningen van de Nederlandstalige pop.
Inmiddels heeft 3JS gouden platen aan de muur en kunnen ze bogen op talloze platgespeelde feesttenten en een volledig uitverkochte theatertournee. Waarbij telkens weer opvalt dat de fans komen uit alle lagen van de bevolking: jong, oud, man, vrouw, arm, rijk, bankstel of alternatief. Hoe dat kan? De verklaring is simpel: 3JS is echt!

PATER MOESKROEN
Pater Moeskroen, de mede-organisator van het Lieverlee Festival, staat voor aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades; De heren stonden aan de wieg van krakers als ‘Joost’, ‘Laat Maar Waaien’, Dansen’ en ‘Hela Hola’. En wie herinnert zich niet meer ‘Roodkapje’?!

THE WETNECKS
The Wetnecks speelden hun eerste show 2 jaar geleden op het Lieverlee Festival, sindsdien is dit kolderieke alter-ego van BZB een vaste waarde in het Nederlands festival circuit. Amerikaanse Hillbilly muziek op zijn Brabants zullen we het maar noemen, inclusief kelderdracht. Zien is geloven!

timetable

Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC. Al voor zijn dertigste was hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Als voetballer was hij al een speler met karakter; sociaal, maar in zekere zin een buitenbeentje en eentje die niet afgeeft. Eigenschappen die hem ook als muzikant gevormd lijken te hebben.

Van der Doelen is inmiddels alweer toe aan zijn vierde album getiteld “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”. En hij heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een zanger en liedjesschrijver met een mooi oog voor het kleine, een lichte afkeer van het grote en een charmant zoekende manier van verhalen. Eentje waarbij de glimlach nooit ver weg is. Een karakter op het podium wat in staat is om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken. Op het Lieverlee Festival wordt hij vergezelt door enkele ‘Huursoldaten’

BLUEGRASS BOOGIEMEN

De Blue Grass Boogiemen hebben wat te vieren en dat willen ze met ons doen op het Lieverlee Festival.  Al 25 jaar brengen ze: ‘High-energy bluegrass at its finest’. De Blue Grass Boogiemen toerden de afgelopen 25 jaar oneindig veel door Europa en Amerika en deelden de podia met diverse groten uit de bluegrass-en countrymuziek. Zelfs de Washington Post schreef een uitermate positieve recensie naar aanleiding van hun optreden in DC. In Ierland wonnen zij de ‘Crystal Bowl’ als meest populaire band tijdens het ‘Guinness International Bluegrass Festival’. In eigen land wonnen zij maar liefst acht keer de Gram Parsons-Award als ‘beste akoestische band’. Verder werden zij tijdens het ‘European World of Bluegrass’-festival, wat jaarlijks georganiseerd wordt door de European Bluegrass Music Association, door het publiek verkozen tot meest populaire bluegrass band.

LUCKY BRASSTARDS

Het Lieverlee Festival houdt van verrassingen en we hebben er weer 1 gevonden hoor; de Lucky Brasstards, DE brassband uit Brabant! 5 blazers en een drummer spelen klassiekers van toen, en hits van nu in een funky jasje. Na het doorslaande succes van Heavy Hoempa en Blaas of Glory op eerdere edities van ons festival zullen de heren Brasstards het Lieverlee-publiek vanuit alle hoeken van het terrein doen swingen, stilstaan is geen optie want deze band bruist van de energie!

MARKTKOOPMAN

Straatfeesten, huiskamerconcerten en authentieke bruiloften. Zouden ze zich op het Lieverlee Festival ook thuis voelen? Ze gaan er sowieso voor zorgen dat jullie je thuis voelen. Martijn, Jan, Ben en Frans nodigen jullie uit te luisteren naar de Marktkoopman!