Andre Kuipers, ruimtevaarcollege in de Kersouwe

André Kuipers € 23,00

zaterdag 2 Sep 2017 21:00

Dit unieke theatercollege vanAndré Kuipers voor jong en oud neemt je mee aan de hand van vele video’s en foto’s op een magische reis door ons heelal, het ISS (International Space Station) en de wetenschap. Niets blijft onbehandeld en je krijgt precies te zien hoe het is om astronaut te worden en te zijn! De voorbereidingen en trainingen, de lancering, het wonen en werken in het heelal, de risico’s van het vak, de landing en de revalidatie na de missie.
Het ruimtevaartcollege is een unieke inkijk in het leven van een astronaut en een ideale familievoorstelling. Kinderen onder de 16 jaar krijgen €5,- korting.

André Kuipers, recordhouder van de langste ruimtevlucht in de Europese geschiedenis (193 dagen in de ruimte!) nodigt je uit samen zijn reis nog een keer te beleven.

Een theatercollege vol humor, verbazing en interessante feiten. En André zou André niet zijn als hij ons tijdens zijn college niet uitdaagt onze eigen grenzen te verleggen.

De carrière van Andre Kuipers
Het ruimtevaartavontuur van André Kuipers begon toen hij twaalf was en sciencefictionboekjes kreeg van zijn oma. Hij wist het zeker: ooit zal ik zelf de aarde vanuit de ruimte bekijken.

Zijn hele carrière stond in het teken van de ruimtevaart. Na een studie geneeskunde werd hij keuringsarts bij de Koninklijke Luchtmacht, waar hij onderzoek deed naar ruimtelijke desoriëntatie bij vliegers en ruimteziekte bij astronauten. Daarna ging hij aan de slag als arts en wetenschappelijk onderzoeker bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

André werd in 1998 door ESA geselecteerd als astronaut en opgenomen in het Europese astronautencorps. Na jaren van training vloog hij in 2004 zijn eerste missie naar het internationale ruimtestation ISS. Missie DELTA duurde elf dagen. Veel te kort, vond André. Hij wilde niets liever dan terug naar de ruimte om daar voor langere tijd te wonen en te werken. En die tweede missie kwam er…

De langste ruimtevlucht
Op 21 december 2011 verliet André de aarde opnieuw voor een verblijf van 193 dagen in de ruimte; de langste Europese ruimtevlucht ooit. Hij dook regelmatig zwevend op in de media om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van zijn belevenissen daarboven. Nu doet hij dat nog steeds met optredens en lezingen in het land.

Naast spreker is André ook ambassadeur van goede doelen. Hij promoot wetenschap en techniek bij jongeren als ambassadeur van het Techniekpact en vraagt aandacht voor de Nederlandse ruimtevaartsector via het NSO. Ook presenteert hij voor de NTR het televisieprogramma De Kennis van Nu. Zie ook www.andrekuipers.com

 De voorstelling is uitverkocht