Lucifer
Direct bestellen

Lucifer – Theatergroep de Kersouwe

zondag 12 Aug 2018 14:30

Een hemels stuk vol duivelse dilemma’s

De balans tussen goed en slecht is fragiel. Mensen dragen immers beide elementen in zich. Voor de één is het goede slecht, voor de ander is het precies andersom. Theatergroep De Kersouwe speelt dit jaar Lucifer. Een hemels stuk vol duivelse dilemma’s. Wat is goed en wat is slecht?

Aartsengel Gabriël worstelt met een burn-out waardoor het in de hemel een uitgebluste boel is waar de bureaucratie hoogtij viert. Lucifer en zijn trawanten zien hierdoor een kans om de hemel na duizenden jaren weer over te nemen. Met populistische praatjes die steeds meer gehoor krijgen. Da’s geen goed nieuws voor de mensheid, zij zouden daar wel eens zwaar voor moeten gaan boeten. Lucifer lijkt een heel eind op weg als Lin, een nieuwkomer in de hemel met een journalistieke achtergrond, op zoek gaat naar de antwoorden. Kan zij het tij op tijd keren?

Lucifer is een heerlijk eigentijds stuk dat losjes is gebaseerd op het origineel van Vondel. Speciaal geschreven voor Theatergroep de Kersouwe door de talentvolle Bossche schrijver Lucas de Waard. De regie is in handen van Rowdy Pelgrim die met Lucifer zijn debuut maakt in de Kersouwe.

Bekijk hier alvast de trailer!

De première vindt plaats op zondagmiddag 12 augustus. De voorstelling wordt tevens gespeeld op 17 augustus (avond), 19 augustus (middag, mét gebarentolk), 24 augustus (avond), 26 augustus (middag), 31 augustus (avond) en 2 september (middag).

Direct bestellen