merchant-of-venice-2018-a4-rgb
Direct bestellen

Merchant of Venice € 17,50

dinsdag 4 Sep 2018 19:30

De Koopman van Venetie is een komedie met een serieuze ondertoon. De rijke Antonio leent geld van Shylock. Hij is zo zeker dat hij dat terug kan betalen dat hij een idiote overeenkomst aangaat: hij zal aan Shylock een pond van zijn eigen vlees geven als hij de afspraken niet nakomt. Helaas gaat alles anders dan gedacht en hij kan de lening dan ook niet terug betalen.
Ondertussen doet Bassanio er alles aan om met Portia te mogen trouwen. En dat lukt hem ook – maar als hij van haar een ring krijgt en hij erover nadenkt om die weg te geven, doemt de vraag op of hun romance wel stand zal houden.
Dit prachtige stuk is spannend, grappig, romantisch en verwarrend. Illyria belooft je ook met deze voorstelling weer op het puntje van je stoel te houden.

De voorstelling wordt in het Engels gespeeld door het Britse openluchttheatergezelschap Illyria.

STET The English Theatre brengt al jaren – en met succes – dit Britse openluchttheater gezelschap Illyria naar diverse locaties in Nederland (Wassenaar, Putten, Laag Keppel en Heeswijk-Dinther) en speelde vorig jaar voor de tweede keer in de Kersouwe . Het bleek een geweldige ervaring voor zowel het theater, als het publiek en zeker ook het gezelschap!

De ervaring heeft geleerd dat Engelstaligen noch Nederlanders alles kunnen volgen en mitsdien genoodzaakt zijn het te ondergaan om vervolgens rollend van het lachen de avond door te brengen…. en uiteindelijk het helemaal begrepen te hebben!

And ‘even more’: de picknickmand mag mee tijdens deze voorstelling. Theater open om 18.00 uur.

Over het gezelschap
Het gezelschap Illyria werkt reeds 25 jaar op de meest prachtige locaties in Groot Brittannië en is daarmee het oudst spelende openluchtgezelschap in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2001 is het gezelschap jaarlijks ook te zien in Nederland. Hun unieke handelsmerk is dat ze Shakespeare spelen zoals het in zijn eigen dagen gespeeld werd: in een razend tempo met veel bravour, dubbele bodems en humor. Slechts vijf acteurs staan op het toneel. De acteurs spelen, ongeacht hun eigen sexe, alle personages hetgeen begrijpelijkerwijs soms tot hilarische situaties leidt. Het enige wat het gezelschap in de 16e eeuw heeft achtergelaten is dat ze niet alleen met mannen spelen (zoals toen gebruikelijk was). Ze zijn heel blij dat tegenwoordig ook vrouwen op het toneel (mogen) staan en maken daar dan ook dankbaar gebruik van!

Illyria heeft als eerste openluchttheatergezelschap in Groot Brittannië ook familie voorstellingen op het programma opgenomen. Eerder werden met groot succes Road Dahls stukken James and the Giant Peach (2010), Fantastic Mr Fox (2011), The Twits (2012) and Georges’ Marvellous Medicine (2014) gespeeld. Dit jaar zal Dr Dolittle te zien zijn bij Raadhuis de Paauw in Wassenaar.

Direct bestellen