spinpic-2017_preview

Spinvis € 21,50 (excl. serv.kosten)

zaterdag 1 Jul 2017 21:00

De Nieuwe Spinvis

(er zijn nog kaarten te koop aan de kassa, als het online niet zou lukken)

Het is misschien wel het album waar het meest naar uitgekeken wordt.

Eind april verschijnt ie, ‘Trein Vuur Dageraad’.

Deze drie woorden, misschien zomaar bij elkaar gezet, vormen de titel van een muzikaal verhaal over toeval en samenloop van omstandigheden.

Vijf mensen stellen zichzelf de vraag in hoeverre hun leven door toeval is bepaald.

Voor Spinvis is het theater dé plek om zijn verbeelding, zijn liedjes en teksten in een voorstelling te gieten waarin verhaal, beeld en muziek tot een onlosmakelijk geheel samensmelten.

Erik de Jong: “De plaat begint met een opname uit een iPhone. Een korte schets van een gezongen melodie op wat net verzonnen regels. Dat was het zaadje waar jaren later een hele boom is uitgegroeid. Trein, vuur, dageraad… drie woorden die misschien zomaar bij elkaar waren gezet maar vanaf dat moment onlosmakelijk werden als de dragers van een verhaal dat nog in de aarde sliep. Een verhaal over alles wat nog komen gaat.”

Het verhaal komt tot ons in dertien stukken. Dertien nieuwe klassiekers die zich met geen pen laten omschrijven, behalve dan dat ze ‘Vintage Spinvis’ zijn.

TREIN VUUR DAGERAAD

tussen liefde aan de linkerkant 

en rechts de eeuwigheid

en in ieder land een vaderland 

een overkant en jij 

bent de trein het vuur de dageraad

wie je worden gaat

wie je vroeger bent geweest

Poort open om 20.00 uur

Zin in meer zomerse muziek?
Kom dan 7 juli naar Summer of Love. Leo Blokhuis met zang van Frank Lammers, Pablo van der Poel (DeWolff), Tim Knol, Anne Soldaat, Jeangu Macrooy, Janne Schra, Yorick van Norden, Tenfold, Donald Madjid en Dandelion.