Summer of Love

The Summer of Love: 1967-2017 € 28,50

vrijdag 7 Jul 2017 21:00

The Summer of Love. Een pracht avond met pracht artiesten was het. Met verhalen van Leo Blokhuis en zang van Frank Lammers, Pablo van der Poel (DeWolff), Tim Knol, Anne Soldaat, Jeangu Macrooy, Janne Schra, Yorick van Norden, Tenfold, Donald Madjid en Dandelion.
“The Summer Of Love” is een voorstelling waarin muziek en verhalen uit de hoogtijdagen van de hippies en ‘love, peace and happiness’ centraal staan. Denk aan muziek van Jefferson Airplane, The Byrds, Simon & Garfunkel, Jimi Hendrix, the Beatles en the Rolling Stones.

In California is de hippiecultuur op zijn top, neemt de beatbeweging een vlucht en is de strijd tegen het establishment in volle gang. Muzikaal is het ook een jaar van louter hoogtepunten, met albums van onder andere The Beatles (Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band), The Doors (The Doors) en The Velvet Underground (The Velver Underground & Nico).

Het hoogtepunt van de zomer der liefde is zonder twijfel het Monterey International Pop Music Festival, het eerste grote popfestival ter wereld. Met onder andere The Who, Otis Redding, Janis Joplin, Simon & Garfunkel, The Byrds en Jimi Hendrix gaat het festival de boeken in als een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van de popmuziek.

the-summer-of-love_liggend_2_kleinTijdens The Summer of Love vertelt Leo Blokhuis het verhaal van dat jaar, en het Monterey Festival. We luisteren naar een aantal geweldige gastzangers van nu, die de hits van toen ten gehore brengen. Van Sitting on the Dock of The Bay tot Bridges over Troubled Water en van Foxy Lady tot All You Need is Love. Van Jefferson Airplane en The Gratefull Dead tot Ravi Shankar en The Mamas and the Papas.

Een prachtige en unieke muzikale avond, onder de deskundige leiding van Leo Blokhuis. Deze zomer slechts vijf keer gespeeld, maak het mee op 7 juli in de Kersouwe!

En kijk en luister hier naar een mooi interview met Leo Blokhuis en de zang van Tim Knol.

Afterparty: Verdraaid Vinyl

Het concert is uitverkocht

summer-of-love

monterey ravi-shankar-monterey