wende-romytreebusch
Direct bestellen

WENDE – MENS € 28,00

zaterdag 25 Aug 2018 21:00

Op zoek naar het gevaar en het wonder van een mens te zijn.

“Ik ben een vrouw, ik woon en leef in de stad, hier zoek ik mijn geluk en mijn kansen. Zie hoe ik bang en laf ben, en soms moedig. Hoe ik faal en soms overwin.”*

Wende benaderde gerenommeerde schrijvers als Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Typhoon om samen met haar nieuwe verhalen en songs te schrijven over wat het is om mens te zijn in onze tijd. Een tijd waarin we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en de vraag hoe we ons moeten verhouden tot wat er om ons heen gebeurt.
Ze gaat met deze schrijvers op zoek naar de schoonheid, de lelijkheid, het gevaar en het wonder van mens te zijn en zingt over haar eigen angst, eenzaamheid, zoektocht, liefde, land en stad. Het resultaat is een intieme, verrassende en confronterende reis door een leven vol van miniatuurvertellingen.

Zo keert Wende met deze voorstelling op een moderne manier terug naar haar wortels, naar het chanson, een liedvorm die als geen ander de traditie kent de kern van het menszijn te willen raken.

Recensies:

de Volkskrant
“Haar kwetsbaarheid gaat prachtig samen met muziek en audiovisuele techniek van wereldniveau. Bij Wende is er geen ontkomen aan.”

NRC
“Een zingende Wende overtreft al het andere”

Telegraaf
“een klasse avond”

Parool
“…met haar theaterprogramma, indringende liedjes en prachtige teksten biedt Wende Snijders ieder dwalend mens perspectief”

 Concept: Wende, Chloe Lamford, Marcus Azzini
Regie: Marcus Azzini
Set design: Chloe Lamford
Muzikanten: Yan en LudoWic
Visual design: Timothy Bird
Lichtontwerp: Jantje Geldof
Geluidsontwerp: Bob Willekens
Kostuums: Dieuweke van Reij
Beeld: Romy Treebusch

Direct bestellen