yuri-honing-paul-bergen
Direct bestellen

Tweeluik: Yuri Honing & Acoustic Quartet met Goldbrun / Trio Eva van Grinsven (sax) € 17,50

vrijdag 29 Jun 2018 21:00

Saxofoonhelden Eva van Grinsven en Yuri Honing betreden – elk met eigen muzikanten – het Kersouwe podium voor een avond vol fantastische klanken!
Met haar brede palet aan klankkleuren, haar boeiende podiumpresentatie en de enorme vreugde die ze tijdens het spelen vertoont, heeft de Berlicumse saxofonist Eva van Grinsven de harten veroverd veva van grinsvenan zowel de pers als het publiek.
Wat de muzikale setting of stijl ook mag zijn, voor Eva komt het verhaal achter de noten altijd op de eerste plaats. Eva neemt  pianiste Helena Basilova en mezzo-sopraan Francine Vis -opgegroeid in Olland bij St Oedenrode- mee naar de Kersouwe.

Lees meer over Eva van Grinsven in BaMi Magazine

Yuri Honing & Acoustic Quartet

De Nederlandse saxofonist, componist en eclecticus Yuri Honing eert de Europese cultuur. Ook internationaal is Honing één van de bekendste Nederlandse jazzmuzikanten. Hij profileert zich graag als artiest/kunstenaar die makkelijk praat, bijvoorbeeld aan tafel bij De Wereld Draait Door, en boeiende thema’s als poëzie en cultuurhistorie op toegankelijke wijze weet te koppelen aan zijn muziek.
Zijn nieuwste album Goldbrun is daar een proeve van. Honing keert zich hierop tegen het verbrokkelende Europa (dat immers al 70 in vrijheid leeft) en neemt de Duitse muziek- en kunstgeschiedenis als uitgangspunt voor de rijkdom die het te bieden heeft. Hij vertaalt dit naar even verstilde als barokke jazzmuziek. Dramatisch buitelende pianoakkoorden ontleende hij onder andere aan Wagner en Strauss. Zijn eigen spel is onverminderd zwoel en melodisch, in tradities van de grote Amerikaanse jazzblazers.

Zijn nieuwe plaat krijgt 5 sterren van de Volkskrant!

Yuri Honing – tenorsaxofoon
Wolfert Brederode – piano
Gulli Gudmundsson – bas
Joost Lijbaart – drums

Bestel je kaarten in de ticketshop

 


Direct bestellen